Moje srdcovka | Malý princ

Každý máme tu svou srdcovku. Jednu knihu, na kterou nedáme dopustit. Kterou chválíme, kudy chodíme, a doporučili bychom ji úplně všem... Pro mě to vždy byl, je a bude Malý princ od Antoina de Saint-Exupéryho. Proto jsem také nemohla minout nejnovější audioknižní verzi!

Čtvrtý poslech
Ne, že bych snad tento příběh poslouchala poprvé. Slyšela jsem ho už v podání Eduarda Cupáka, které zní jako pohádka vyprávěná před spaním. Taky jsem si nemohla odpustit francouzskou a anglickou verzi. Přesto mě nová audioknižní podoba Malého prince, kterou namluvili manželé Dykovi, příjemně překvapila.

Pocity, myšlenky i příběh
Malý princ je podle mého názoru kniha, která může něco předat každému čtenáři, bez ohledu na věk. Nejde tu jenom o příběh, ale také o pocity a především myšlenky, které se autor prostřednictvím různých podobenství pokouší předat. Nechat tyto pocity a myšlenky vyniknout tak, aby se v poslechové verzi neztratil příběh, není lehký úkol. Novému audioknižnímu provedení však tenhle úspěch s klidným srdcem můžu připsat.

Perfektní interpretace
Manželé Dykovi se interpretace zhostili skvěle - jejich hlasy se přirozeně střídají a mění intonaci podle toho, která postava zrovna mluví. A ačkoli znám Vojtěcha Dyka především jako zprostředkovatele humoru, podařilo se produkci dodat výsledné audioknize dostatečně vážnou atmosféru. Dost tomu pomohla skvělá práce s hudbou a celkově zvukovým podkresem, který je opravdu kreativně zpracovaný.

Stránky versus audiokniha
Pokud jste Malého prince ještě nečetli, co sakra děláte na mém blogu? Běžte si ho přečíst teď hned! doporučila bych vám ho napoprvé v psané formě, abyste si užili ilustrace a měli dost času knížku zpracovat. Jestli ho ale už znáte a máte rádi, nebo mu naopak chcete dát druhou šanci, rozhodně neuděláte chybu, když sáhnete po audioverzi.

Název v originále: Le Petit Prince
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Vydavatel: Témbr
Žánr: dětská, společenská próza
Série: -
Délka: 1 hodina 44 minut
Posloucháno: v červenci 2020, v češtině
Hodnocení: 5/5*

Děkuji nakladatelství Témbr za poskytnutí audioknihy k recenzi. Poslouchala jsem ji v aplikaci Audiolibrix.

Která kniha je tou vaší srdcovkou?
Marky

Komentáře