Místo, které chci navštívit. | Hřejivá výzva #10




Když tak jednoho horkého letního odpoledne projíždím Facebook, padne mi do oka nové album mojí kamarádky. Hmmmm... Paříž! Ta se má! Stojí před Eiffelovkou, na Eiffelovce, u Eiffelovky... a v Louvru a v Notre-Dame... a vůbec. Ach jo! Já se tam asi jen tak nepodívám...

Pařížské uličky, řeka, obchůdky... Jak ráda bych se tam jendou dostala. Ale kdo ví, třeba se tam někdy podívám. Usměju se, zavřu záložku a jdu si přinést nanuk. Takhle to většinou dopadá se sny. Zavřete záložku. Když jsem se vrátila s nanukem v ruce, napadlo mě napsat báseň. Vzala jsem kus papíru a začala čmárat.


Po několika minutách byla báseň konečně hotová... Ale ne jen tak ledajaká báseň. Haiku.

Paříž, to město
plné zázraků, kouzel
a atmosféry.

Dýchá a nespí
nikdy se nezastaví
a proudí jen dál.

Milí človíčci
u stánků, u památek
běhají sem, tam.

Nevíte, co bych za to
dala být jediným z nich
chodit Paříží.

Louvre, Notre Dame,
ne vždy se plní naše
očekávání.

Věž Eiffelova
tyčí se až k nebesům
růžové barvy.

Co to tu plácám
měla bych dělat něco
produktivního.

Uličky stánky,
ne vždy se plní naše
sny a domněnky.

Marky
P.S. Reálně se tato situace nestala, ale kamarádčino album asi s tunou fotek u Eiffelovky opravdu existuje.A Do Paříže bych se vážně moc hctěla podívat :)

Komentáře

  1. Paříž je i mým cestovatelským snem. Vlastně, celá Francie. Hlavně kvůli historii, ale popravdě taky třeba kvůli sýrům :-D. Akorát neumím francouzsky ani kváknout, což je trošku problém.
    Haiku se ti moc povedlo, já si na tento tip básně ještě netroufla. Ale asi to taky budu muset zkusit, abych nebyla pozadu ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se sny jsme na tom podobně... Jinak já se francouzsky učím, ale pořád nic moc neřeknu :D Díky za pochvalu a určitě to zkus, není to těžké :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.