TOP 3: Záporáci, které je radost nenávidět | #sedmdniprokleti

Fandit hrdinům je snadné, ale co zloduši? Přiznejte se, že jich máte v zásobě aspoň pár oblíbených... Já fandím mnoha z nich a cápu je skoro všechny. Pro dnešek jsem ale vybrala tři, které sice všichni nenávidíme, ale máme z toho vlastně tak trochu radost. Jsou tak zlí, až nás to baví -  zkrátka ukázkoví zloduši.

Levana
(ze série Měsíční kroniky od Marissy Meyer)

Mám pocit, že nenávidět Levanu by měla být povinná přijímací zkouška mezi všemi milovníky YA literatury. Měsíční kroniky patří mezi legendární série pro mladé čtenáře - autorka kombinuje sci-fi prvky, převyprávění pohádek, silné a originální postavy, skvělý humor... a děsivě krutou zlodušku. Levana je královna Měsíce, která vydírá všechny ostatní vládce a běžné lidi ovlivňuje svým osobním kouzlem. Pro jejich oči vypadá krásně, jemně a mile, ve skutečnosti ale dokáže mučit služku za upuštěný talíř a vraždit lusknutím prstu. Od ostatních si ale vynucuje aspoň hranou přízeň a dokonce se chce vdát za prince Kaie... No řekněte, nepůsobí takový kontrast děsivě?

Natasha
(ze série Kostičas od Samanthy Shannon)

K téhle příšerné ženské bych nejradši řekla jen jednu věc: donutí osobu, která se proti ní vzbouřila, aby se s ní oženila. A to bere jako trest. Netvrďte mi, že by vás Natasha neděsila. Kromě toho ji všichni poslouchají na slovo a vždycky je po jejím. Možná ani nechcete vědět, jak její malé městečko funguje...

Dolores Umbridge
(ze série Harry Potter od J. K. Rowling)

Růžová ropucha snad nemůže chybět. Nejednou jsem slyšela, že ji lidi nenávidí víc než samotného Voldemorta, jehož J. K. Rowling ve své sérii zamýšlela vyobrazit jako nejhoršího zloducha. Jenže tahle babka z ministerstva tvoří extrémní kontrast mezi roztomilostí a láskou k růžové na jedné straně a krutými sklony k mučení a prosazování zájmů Ministerstva na straně druhé. Fujky.



Článek je součástí projektu #sedmdniprokleti, který jsme s Kristie vymyslely. Jedná se o speciální knižně-kreativní výzvu jako oslavu vydání Temného a osamělého prokletí. V knize se taky seznámíte s prvotřídním zloduchem - čarodějkou Lilith, které se budete nejspíš opravdu bát. Více informací najdete v úvodním článku na blogu a příspěvku na Instagramu. Budu ráda, když se taky zapojíte, a třeba se vám poštěstí vyhrát!

Které zloduchy nesnášíte nejvíc ze všech?
A kterým naopak fandíte víc než hrdinům?
Marky

Komentáře

  1. Tak Dolores je základ. ♥ Od té by se měli všichni učit. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja milujem Kostičas, ale fakt dlho som predýchávala,že hlavný záporák sa volá Nataša :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak tomu rozumím :D Ale to je určitě jen shoda jmen!

      Vymazat
  3. Tak Dolores asi nikdy žádný záporák nepřekoná. XD

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní výběr! :D
    Tedy, co se týká Umbridgové a Levany, Natashu nemohu soudit, jelikož jsem Kostičas nečetla. :D S Dolores jsem se ještě nesetkala v knižní podobě, ale strašně moc se na ni těším. A co se týká Levany, tak já mně se sakra ta postava líbila v té krátké knížce, Nejkrásnější (Fairest)! Jsem asi jediná, ale co. Je to skvěle napsaná postava, s opravdu skvělým příběhem. Jsem opravdu ráda, že autorka využila její potenciál a napsala Nejkrásnější. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :D Nejkrásnější mě taky bavila, i když ani tak mě autorka nedonutila Levanu mít ráda. Skvěle napsaná samozřejmě je, o tom žádná.

      Vymazat
  5. Dolores, natož je růžová je moje barva, tak v Pottrovi jsem jí nemohla vystát a ten její hlas mi už leze krkem jak jí slyším :D

    Levana je mrcha ale nedivím se jí. Je mi jí trochu tak líto.

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že spousta lidí zvlášť kvůli novele o ní Levanu chápe. Já ji taky chápu, ale stejně ji vnímám jako zlodušku a taky na ni mám takový názor.

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.