Obrovská porce humoru, romantiky a jídla. | Pekáč buchet - RC recenze

22472610Název: Pekáč buchet
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romantické a oddychové čtení
Série: -
Počet stran: 160

Klářinou největší vášní je jídlo. Miluje vaření, pečení, chození do restaurací... Zkrátka všechno, co s jídlem souvisí. Naopak o sportu nemůže ani slyšet, ale s její láskou k jídlu občas do fitka zajít musí, i když se jí sebevíc nechce.

Matoušovým největším koníčkem je sport, nejlépe adrenalinový. Sní toho opravdu hodně, ale díky sportovním výkonům to na něm vůbec není poznat.

Co se stane, když se dva naprosto odlišní lidé setkají a jejich osudy se protnou? Jak to ovlivní  jejich život?

Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. (~oficiální anotace)



Kniha Pekáč buchet mě už dlouho lákala a když jsem dostala možnost si ji přečíst jako recenzní e-knihu, ani na chvilku jsem nezaváhala. Tuto poněkud krátkou, ale zato milou knihu jsem zdolala za tři dny a vůbec toho nelituji, protože si často jen tak prolistuji její stránky, abych si krásný příběh zopakovala.

Kniha se díky milému stylu autorky četla úplně sama. Humor, který Kateřina Petrusová používá, kde může, mě opravdu dostal. Skutečně jsem se pobavila a jednou jsem se dokonce rozchechtala nahlas (samozřejmě v autobuse, protože se stejně jako Klára potřebuji ztrapňovat). Myslím, že tento druh humoru, který ukazuje život mírně sarkasticky a s velkým nadhledem, rozesměje každou čtenářku a možná i čtenáře.

Pekáč buchet je oddychové čtení. Je to nenáročná kniha, u které můžete vypnout a odpočinout si od rutinního života. To, že je Pekáč buchet nenáročná četba ovšem neznamená, že je to další hloupoučký románek, který zařadíte do červené knihovny! Právě naopak! Hlavní hrdinové se musí potýkat s nesnázemi na každém kroku a jejich cesta ke společnému cíli není vůbec jednoduchá

Pekáč buchet nabízí akci, romantiku i překvapivý zvrat. Když jsem začínala číst, myslela jsem si, že půjde o pouhý zaláskovaný příběh s happyendem. To jsem se ale mýlila. Vážně se něco stalo, a řekla bych, že to něco bylo docela originální. Tato kniha vám samozřejmě neposkytne intelektuální rozvoj a odborné pojmy, ale to od ní (doufám) ani nikdo nečekal.

Dalším velkým plusem je určitě forma knihy. Na začátku každé kapitoly najdete recept, který hlavní hrdinka následně vaří nebo ochutná. Mám v plánu zkusit minimálně buchty, ale snad se dostanu i k dalším receptům, protože všechny vypadají skvěle a mně se po celou dobu čtení sbíhaly sliny.


„Ehm, máme spolu dělat rozhovor?“ zeptal se opatrně.
„Bohužel,“ přikývla jsem a zvedla k němu hlavu. „Teda - bohužel pro vás,“ dodala jsem. A pak jsem si všimla, že zatímco v jedné ruce drží mou krabičku, tou druhou mi podává kapesník. Látkový, kostkovaný a zmačkaný. Na pikosekundu jsem ho chtěla odmítnout. Určitě do něj už smrkal nebo co já vím. Ale druhou variantou bylo dál hrabat v tašce, možná z ní dokonce vyndávat další věci, a do toho se mi nechtělo.
„Dík,“ hlesla jsem a otřela si slzy. Bez přemýšlení jsem se i vysmrkala, hezky nahlas, a až pak mi došlo, co provádím.

Na druhou stranu se v knize našlo pár nesrovnalostí. Bohužel jsem našla takových chyb víc, což mě opravdu mrzí. Kdyby jich bylo pár, asi bych se o nich nezmiňovala, ale považuji za důležité vás na ně upozornit...

Lovisaa ~Také konec se mi zdál mírně uspěchaný. Od určité části v knize bylo mnohem více životních mouder a pravd než humoru. To samozřejmě není nic špatného, ale v určitém smyslu se to ke stylu knihy moc nehodilo. Je pravda, že k jednoduchému příběhu patří jednoduchý konec, takže jsem možná jen moc zvědavá, ale polední kapitola mi přišla docela zkrácená na to, kolik času popisovala.

Pekáči buchet nemám příliš co vytknout. Kateřina Petrusová dokázala nabídnout opravdu hodně: milý styl psaní, skvělý humor, dokonalé recepty a v neposlední řadě originální zvrat a spoustu romantiky. Ačkoliv jsem objevila pár chyb či nesrovnalostí a konec se mi zdál trochu uspěchaný, čtení jsem si moc užila a jsem si jistá, že si Pekáč buchet přečtu minimálně ještě jednou.

Kniha: 4,5/5
Obálka: 4,5/5


www.knihcentrum.cz
Moc děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz za poskytnutí recenzní e-knihy, kterou si můžete pořídit zde.

Marky
P.S. Toto je jubilejní 20. recenze a zároveň první recenze poskytnuté recenzní e-knihy.

Komentáře

  1. Všem se tahle knížka v celku líbí, sakra já už si ji fakticky budu muset přečíst! :D Krásná recenze, gratuluju k jubilejnímu číslu a taky se spolupráci! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :) Já jsem od této autorky zatím četla jen Nebezpečnou lásku a ta byla výborná :) Jestli je i Pekáč buchet stejně dobrá knížka, tak vážně stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já od Kateřiny Petrusové zatím četla jen Pekáč buchet. Na další její knihy se ale moc těším :)

      Vymazat
  3. Už som si myslela, že je to kuchárska kniha :D Ale čítať o jedle? Juj! To by veru bolo čítaníčko :3 A ešte keď sú tam aj nejaké tie recepty ;D Pekná recenzia, obrázok s buchtami ma dorazil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tohle jr mnohem víc než kuchařka nebo kniha o jídle. .. Spíš všechno v jednom :) A děkuji, doufám, že brzy upeču vlastní :)

      Vymazat
  4. Nádherná obálka, ale slyšela jsem, že s hlavou v pejru byla lepší(?). Každopáně si ji ráda přečtu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tuhle otázku Ti bohužel nemůžu odpovědět, protože jsem S hlavou v pejru nečetla. Určitě je to ale skvělá kniha, snad se budu brzo moci přesvědčit sama :)

      Vymazat
  5. Ell: Já tuhle knihu miluju! Má skvělou obálku, příběh a recepty na začátku jsou skvělé. Kateřina Petrusová úžasně píše a já miluju všechny knihy, které vydala :) Super recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, kniha je opravdu skvělá :) A děkuji :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.