Bývalá policistka a mafián? | Nepřítel mého nepřítele - RC recenze

16007956Název v originále: Nepřítel mého nepřítele
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romantika
Série: Bavettovi #2
Počet stran: 360
Čteno: 23. dubna - 7. května 2015

Bývalá policistka Joan byla kdysi málem zabita. Jenže teď svému (skoro) vrahovi něco dlouží a on si to hodlá vybrat. Joan se má stát Jane - sekretářkou jeho nepřítele Roberta Bavetty. Ale její opravdový úkol je ho zabít, jinak se Joanina malá dcerka Amy už nikdy nevrátí... Je Joan ochotná kvůli své dceři zabít člověka? Nebo existuje jiný způsob?


Ačkoliv se mi první díl zdálo trochu slabší, rozhodla jsem se dát šanci i tomu druhému. A nejprve jsem měla pocit, že jsem udělala velkou chybu... Katka totiž opět přišla se skvělým nápadem, ale jeho zpracování se mi moc nezdálo. První polovinu knihy jsem se do čtení musela vyloženě nutit a vůbec mě to nebavilo. Nezdá se mi, že by Katka uměla psát akční scény.

Ale hned po zvratu zhruba uprostřed knihy jsem se ocitla v úplně jiné dimenzi. Autorka na mě vytasila své romantické scény jako eso z rukávu a já jsem po prvních několika stránkách zase roztála a začala si čtení naplno užívat. Nikdy nemůžu Katku dost vynachválit, aby se to rovnalo jejím schopnostem v oblasti popisování romantických scén, pošťuchování a tak vůbec...

"Doprovod, prosím," odpověděla jsem s pocitem, že můžu dýchat o něco volněji. Nebyla jsem zase někde zamčená.
"Já pojedu," navrhl Gasparo. Zaskočil mě, nečekala jsem, že bude tak aktivní.
"Potřebuju překládat při nákupu spodního prádla," řekla jsem s vážnou tváří. Okamžitě se stáhnul:
"Paige pojede." (~ str. 185)

✈️Jenže díky tomuhle jsem se dostala do sporu sama se sebou: první polovinu knihy bych hodnotila velmi špatně, druhou výborně. Nakonec mi rozhodování ulehčil Katčin pověstný humor, který mě provázel celou knihou už od začátku, a také samotné postavy.

Největší radost jsem měla překvapivě z těch, které jsem si oblíbila v minulém díle. Michael a Theresa nepřestávali být úžasní a i Paige si u mě šplhla... Joan a Roberta jsem si už sice tolik neoblíbila, ale to možná bylo tím, že byli oba mlčenliví a navzájem si neřekli nic, co nebylo nutné. Pořád oba dva přemýšleli nad tím, co si navzájem řeknou, a pak si to neřekli. Ale byla tam Theresa a to je nejdůležitější.

"Takže Miachael není pan Dokonalý?" Pageina tvář zněžněla.
"Jasně že je," řekla s úsměvem. "Ale kromě toho má tolik much a vrtochů, že kdybych ho chtěla prodat na eBay, musela bych k němu nabídnout auto zdarma." (~ str. 248)

I ve druhém dílu této romantické série přišla autorka se zajímavým nápadem. Ale stejně jako v prvním díle jsem s jejím zpracováním nebyla spokojená. Její akční scény mi nesedly a první polovinu knihy jsem se do čtení musela nutit. Nakonec se ale objevila romantika, se kterou to autorka opravdu umí, a dokonce i některé mé oblíbené postavy z prvního dílu série. Takže jdu honem číst třetí díl, protože Katčina romantika mi chybí už teď...

Kniha: 3,5/5
Obálka: 3/5

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu můžete získat zde.

Marky

Komentáře

  1. Škoda, že ti knížky tolik nesedly. Mně Katka sedí úplně maximálně, miluju ji. Druhý díl se mi dokonce líbil ještě víc než první, právě kvůli tomu, že byl akčnější. Mně se její akční scény moc líbí, právě proto mě obča mrzí, že jich tam nemá víc :) Ale tohle je holt o vkusu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně sedí jenom Katčina romantika, ale to je asi opravdu věc vkusu... Díky za názor :)

      Vymazat
  2. Páni, jak to tak čtu, nevypadá to vůbec špatně! Moc se mi líbí úryvky, které jsi vybrala a nalákala mě tím na knihu ještě víc. Možná po ní někdy v knihkupectví sáhnu :)
    Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, co člověk, to názor... Snad se bude líbit i tobě :)

      Vymazat
  3. Série mě docela láká, protože je od české autorky a vesměs sklízí pochvaly. Tak se do ní třeba někdy pustím. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.