Varování: Uchechtáte s k smrti! | (More) Weird Things Customers Say in Bookshops - recenze

12640991Název v originále: (More) Weird Things Customers Say in Bookshops
Autor: Jen Campbell
Nakladatelství: Constable and Robinson
Žánr: humor, ze života
Série: -
Počet stran: 119/121
Čteno: 3./18. června 2015

Tyto dvě tenoučké knížky jsou plné vtipných, divných a tak trochu hloupých rozhovorů, které byste mohli zaslechnout v knihovně. A není to žádná fikce, protože všechny tyhle šílené rozhovory se kdesi ve světě udály a Jen Campbell nám dala možnost si je všechny pročíst.

CUSTOMER: Urgh. Shakespeare. He's everywhere, isn't he? You can't escape him. I wish he could do us all a favour and just die already.


U těchto knížek vám musí být hned na první pohled jasné, že vás vytáhnou z jakékoliv deprese. Já osobně jsem se u některých stránek smála tak, že jsem skoro brečela a u některých jsem zase jen kroutila hlavou nebo si ťukala na čelo. Každopádně vám můžu slíbit, že u těchto dvou knížeček se nudit nebudete...

16174631CUSTOMER: I read a book in the sixties. I don't remember the author, or the title. But it was green, and it made me laugh. Do you know which one I mean?

Vydání v češtině se (pokud vím) zatím bohužel neplánuje, takže až si tyhle knihy budete chtít přečíst, musíte sáhnout po anglické verzi. Ale angličtina v těchto publikacích je vážně jednoduchá a většinou tu nenajdete žádná souvětí, takže se vůbec nemusíte bát jazykové bariéry. Myslím, že tahle kniha je pro všechny knihomoly - začátečníky s angličtinou jako dělaná.

CUSTOMER (having read the blurb to Percy Jackson and the Lightning Thief aloud to his son): Excuse me, is this book based on a true story?
BOOKSELLER: It’s about an American teenager discovering he’s the son of Poseidon by accidentally vaporising his maths teacher.
CUSTOMER: Yes.
BOOKSELLER: So, no.

Pokud jsem vás ještě nepřesvědčila, stejně si tyto knížky přečtěte, protože pak sami uznáte, že jsem měla pravdu. Strávíte s nimi jedno či dvě odpočinkové odpoledne a zasmějete se pěkně od srdce. A ačkoliv je možná druhý díl o trochu slabší než první, pořád vám hrozí, že se uchechtáte k smrti. Nevěříte? Zkuste si jenom představit to mučení, jaké jsem musela podstoupit, abych vám tady přepsala jen pár ukázek a ne celé dvě knihy!

Kniha 1: 5/5
Kniha 2: 4,5/5
Obálky: 5/5

Marky

Komentáře

  1. Tahle kniha musí být skvělá, slyšela jsem toho o ní už spousty :) A úryvky, které jsi vybrala, mě fakt pobavily :D

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá vážně skvělé, asi se po knihách poohlédnu. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.