Minirecenze #5 | Will Grayson, Will Grayson; Nebe je všude; Fairest

Xonl08naf8vmy6bu22umf0qmqak7b8rv

Ahojky!
Jsem tu s další várkou minirecenzí! Ještě připomínám, že minirecenze píšu především na knihy z povinné četby, cizojazyčné knihy, krátké knihy nebo knihy, které se mi nelíbily. Takže jdeme na to!


17208924Will Grayson, Will Grayson
John Green a David Levithan | Goodreads

Nápad byl skvělý, ale u čtení jsem se nudila a nebavilo mě to. Už jsem chtěla mít knihu zkrátka dočtenou a počítala jsem zbývající stránky. A když už to nebylo nudné, zdálo se mi to až příliš šílené... Ať už si o příběhu ale myslím cokoliv, musím oběma autorům přiznat naprosto úžasný styl psaní, kterým mě donutili vypotřebovat dvě balení lepících papírků. Je mi vážně líto toho zblázněného příběhu, protože podání obou autorů se skutečně podařilo. Obálce dávám nízké hodnocení, protože s příběhem nemá nic společného a v reálu není ani moc hezká na pohled.

Kniha: 2,5/5
Obálka: 1,5/5




23627804Nebe je všude

Tahle kniha se řadí mezi ty, které bych nejraději vůbec nehodnotila. Na jednu stranu je úplně šílená, nepochopitelná a tak moc ujetá, že se budete na každé druhé stránce ztrácet, ale na druhou stranu... vyznívá to všechno tak věrohodně. Smutek zkrátka je šílený a autorce se to opravdu podařilo vyjádřit v plné paráda. Jediné, co Jandy Nelson neodpustím, je nechutně nerealistický milostný trojúhelník, který se do takového příběhu zkrátka vůbec nehodil. ANo, je to teď v módě, ale i tak...

Kniha: 2,5/5
Obálka: 4/5





22489107Fairest
Marissa Meyer | Goodreads

Vím, že jsem ještě nepsala recenze na ostatní díly této série, ale prozatím vám stačí vědět, že jsem si Měsíční kroniky naprosto zamilovala. Fairest je jediná, kterou hodnotím pouze čtyřmi hvězdičkami, a to především proto, že autorka tentokrát nevyužila veškerý potenciál Levanina tragického příběhu. Měla jsem a pořád mám problém spojit si Levanu z Fairest s Levanou, která provádí všechny ty hrůzy v ostatních knihách. A ještě bych asi měla dodat, že konec jsem očekávala, jen jsem doufala, že se to nestane. Ale stalo. S napětím očekávám poslední díla doufám, že konečně dostanu odpověď na svou otázku, kterou si kladu již od prvního dílu. A bude happyend... nebo ne?

Kniha: 4/5
Obálka: 5/5

Četli jste některou z těchto knih? Co na ně říkáte vy?
Marky

Komentáře

  1. Měsíční kroniky taky zbožňuji, podle mě je to skvělá "transformace" klasických pohádek! :) P.S. Upřímně doufám, že Happy end bude! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :) A říká se tomu "retelling", takže něco jako převyprávění ;)

      Vymazat
  2. já je taky miluju a v květnu tohoto roku by měla konečně vyjít Winter ( kamarádka psala do nakladatelství)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Winter právě čtu v angličtině a je vážně skvělá!

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.