Co byste chtěli víc? | Všechno, úplně všechno - RC review

27235748Název v originále: Everything, Everything
Autor: Nicola Yoon
Nakladatelství: Jota
Žánr: YA, romantika, contemporary
Série: -
Počet stran: 296
Čteno: 12. - 19. ledna 2016
O čem to je?
Maddie Whitterová je alergická doslova na všechno, zkrátka na celý svět. Nesmí chodit ven a nikdo nesmí k ní. Za celý svůj sedmnáct let dlouhý život nevystrčila z domu ani nos a jediné osoby, se kterými je v kontaktu, jsou její matka a ošetřovatelka Karla. Jenže pak se do sousedního domu nastěhuje kluk. Kluk Olly. A všechno se obrátí vzhůru nohama.

Hodnocení
Díky seznamům recenzních výtisků se dostanete k zajímavým knihám. Jen tak se koukáte, co byste si rádi přečetli a najednou natrefíte na knihu, o které nic moc nevíte a má hezkou obálku, tak si ji necháte zaslat a začnete číst... Takhle jsem potkala Všechno, úplně všechno a musím říct, že jsem měla neuvěřitelné štěstí!

Z Nicoly Yoon bude skvělá spisovatelka, tím jsem si jistá. Její kniha se mi četla lehce a plynule a dokázala mě bez problémů rozesmát. Ještě více se mi ovšem líbilo, jak byla kniha okořeněná o zajímavou formu: kromě ilustrací tu najdete grafy, schémata, dopisy, maily a mnoho dalšího. U čtení této knížky se zkrátka nudit nebudete a přečtete ji za jedno odpoledne nebo spíš za dvě hodiny...

Přečetla jsem mnohem víc knih než vy. A je úplně jedno, kolik jste toho přečetli. Já jich přečetla víc. Měla jsem čas.

Největší strach jsem při čtení měla z toho, že autorka z Maddie udělá další nemocnou
 chudinku, která nejlépe na konci umře a chudák Olly zůstane na ocet. Naštěstí Nicola Yoon opět uspěla a pro své čtenáře si připravila příběh plný zvratů a překvapení, u jehož poslední stránky zůstanete zírat s otevřenou pusou, protože se to vyvinulo úplně jiným směrem, než jste čekali.

Maddie i Olly mi padli do oka hned od začátku. Nebyli to žádní hloupoučcí zamilovaní teenageři, ale lidé s chybami a přednostmi a životy. A Maddie ještě ke všemu miluje knihy a píše naprosto dokonalé recenze, tak co byste chtěli víc?


„Všechno je riziko. Neudělat nic je také riziko. Záleží na tobě.“

Názor na obálku
K téhle knize mě vlastně přilákala původní obálka. Pokud se vám zdá ošklivá, tak budu dělat, že vás neznám. Kabátek, který knize oblékla Jota, sice není špatný, ale na původní prostě nemá. Většina zahraničních obálek se stylem drží té původní, ale my Češi mám zkrátka zas něco extra...

18692431259227232686250725533956

Shrnutí
Čirou náhodou jsem narazila na knížku, která naprosto vybočuje z řady. Vypráví sice o nemocné teenagerce a její první lásce, ale příběh je podán tak neuvěřitelně lehce a vtipně, že budete otáčet jednu stránku za druhou, načež zůstanete zírat na poslední stránku s otevřenou pusou. Nicola Yoon doplnila svou knihu o různé zprávy, grafy a jiné bonusy, které příběh dodaly ten správný šmrnc. A aby toho nebylo málo, hlavní hrdinka je knihomol na plný úvazek. Co byste chtěli víc?

Celkové hodnocení: 5/5

Za recenzní e-knihu děkuji KNIHCENTRUM.cz, a pokud byste ji sháněli, můžete si ji zakoupit zde.




Marky

Komentáře

  1. Kniha mě zaujala již svou anotací a zatím jsem na ní četla snad jen pozitivní recenze, určitě si jí časem seženu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za pokus... I kdyby se ti zdála jako průměr, myslím, že si čtení užiješ i tak ;)

      Vymazat
  2. Mně se ta česká obálka vůbec nelíbí, což je jeden z důvodů, proč jsem se do knihy ještě nepustila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale určitě kniha stojí za to i tak ;)

      Vymazat
  3. Akorát se chystám tuhle knížku kupovat, tak snad bude tak super, jak si myslím že bude :) Hodně kladných recenzí mě zlákalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase nesmíš čekat, že to bude příběh století, jenom je to prostě dobrá kniha a mně se na ní zkrátka ty chyby hledat nechce, tak je nehledám ;) Dej určitě vědět, jak se líbila :)

      Vymazat
  4. Tak já nevím, tuhle knihu jsem původně chtěla úplně vypustit... ale teď se do ní možná někdy pustím :D Super recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se na ní tak těším :D. Příští týden by mi měl dorazit recenzní výtisk, takže hned jak ji dostanu do rukou, je přečtena. Jsem ráda, že v ní jsou i takové drobnosti jako dopisy a e-maily :). Super recenze ;).

    OdpovědětVymazat
  6. :) Páni úplně skvělá recenze! :) Bohužel knihu neznám :) :/ Hrozně mě zaujal tvůj design a ráda se k tobě budu vracet! :)

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.