Měsíční shrnutí - leden 2016

goodbyefebruary

Ahojky!
Vítám vás u dalšího nevšedního měsíčního shrnutí, kde vám kromě přečtených a získaných knih ukážu i zrecenzované tituly. S novým rokem přichází i novéknihy, tak si držím se čtením palce a vám samozřejmě taky... Opět mám místo fotek obálky z Goodreads, ale zato vám mám co ukázat!


Jaké knihy jsem přečetla?
Jestli jsem někdy tvrdila, že jsem si opravdu oblíbila audioknihy, v lednu jsem to skutečně potvrdila. Přečetla jsem tři knihy, ale poslechla čtyři audioknihy. Průměrná lednová kniha měla 382 stránek a průměrná audiokniha trvala 5 hodin. Leden jsem začala rovnou audioknihou Velký Gatsby od F. Scotta Fitzgeralda, jež se bohužel zařadila mezi klasiky, které mě opravdu zklamaly. Poté jsem konečně dočetla Jsou světla, která nevidíme od Anthonyho Doerra. Tato kniha vešla do dějin s podtitulem "četla jsem to šíleně dlouho, ale vůbec mi to nevadilo" a v recenzi dostala zasloužených pět hvězdiček. Následoval ovšem další ze mnou opěvovaných titulů, a to audiokniha Muž jménem Ove od Frederika Backmana. ("Prostě si to přečtěte - tady jde o princip." - recenze) Za jedno lednové odpoledne jsem také zvládla audioknihu jedné z povídek o Sherlocku Holmesovi s názvem Modrá karbunkule od Sira Arthura Conana Doyla (nebo jak se to skloňuje). Dále jsem si přečetla recenzní výtisk Všechno, úplně všechno od Nicoly Yoon, ze kterého jsem byla naprosto nadšená. Tento měsíc jsem také začala s re-readingem Letopisů Narnie od C. S. Lewise, takže jsem si poslechla audio verzi prvního dílu s názvem Čarodějův synovec. A nakonec posledním titulem, který jsem zdolala se stala kniha Attachments od Rainbow Rowell. Sice neurazila, ale zase tak úžasná taky nebyla... Uvidíte sami v recenzi.

1778771725885858227398692860205027235748160350018909152

Jak jsem na tom byla s psaním recenzí?
Oproti prosinci jsem počet napsaných recenzí zdvojnásobila - na blog jich přibylo celkem šest! Všechny byly knižní, ačkoliv jsem tento měsíc byla hned dvakrát v kině - stáli byste o recenzi na film Joy? Každopádně kliknutím na obrázek se dostanete k jednotlivým recenzím.

Obálka produktu172891192721868927235748Obálka produktu25405846

A co moje recenzní výtisky?
V prosinci jsem dostala recenzní e-knihu Vidořád od Samanthy Shannon, kterou mi zaslaly Palmknihy. Také jsem obdržela dvě audioknihy, a to Muže jménem Ove  od Frederika Backmana a Pána prstenů - Společenstvo prstenu od J. R. R. Tolkiena, oba tituly od Audiotéky.

2577962522739869Společenstvo prstenu (Pán prstenů, #1)

S radostí se přiznávám, že jsem si v tomto měsíci opět ani jednu knížku nekoupila, ale bohužel ani nevyhrála ani nedostala.

Jak jste si v lednu vedli vy, ať už knižně či neknižně? Jste spokojení? Já ano.
Marky

Komentáře

  1. Všechno úplně všechno, nadchlo i mě :) Byl to pěkný příběh, kde mě opravdu dostal fakt maminky Mady...chápu v jaké byla situaci, ale i tak si to mohla všechno lépe promyslet a nedělat něco tak.. zásadního.
    Ale jinak to byla skvělá knížka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stihla jsi toho teda hodně. Krásné knihy.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi pořádně pracovitá, co se týče psaní recenzí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Co tě na Gatsbym zklamalo, co se ti nelíbilo, jestli se můžu zeptat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově mi nesedl... Nelíbil se mi mix poetiky a natvrdlosti a nebavilo mě to číst. Snad někdy napíšu recenzi, ale upřímně řečeno se mi o tom nechce moc rozepisovat. Vím, že ho máš ráda, ale zkrátka to nebyl můj šálek kávy.

      Vymazat
  5. Oveho mám doma už rok, takže by to opravdu chtělo se do něj pustit. A na Světla se taky moc těším :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.