Čteme v cizím jazyce Challenge


Ahojky!
Kdo z vás ještě nezkusil číst v cizím jazyce a ani to zkoušet nehodlá? Myslím, že takových by se mezi knihomoly mnoho nenašlo. Proto bych vám v tomto článku ráda představila projekt, se kterým nedávno přišla Vendea, a do kterého rozhodně stojí za to se zapojit...

O co tedy vlastně jde?
Všechny detaily si můžete přečíst přímo v úvodním článku u Vendey, i když vlastně moc pravidel není. Cílem je zkrátka číst v cizích jazycích - nastavíte si vlastní plán a program a čtete a čtete a čtete. Jednoduché, ne?

Moje osobní challenge:
  • Jednou měsíčně přečíst knihu v angličtině. Protože to už stejně zvládám, tak bych mohla setrvat, ne?
  • Jednou měsíčně si poslechnout audioknihu v cizím jazyce, nejlépe v němčině. Se svou rychlostí poslouchání bych s tím taky neměla mít problém... Jedině snad cena, ale to se ještě uvidí. Ještěže mám Audiotéku...
  • Minimálně jednou za dva měsíce přečíst knihu ve francouzštině. A to jedině proto, že se mi do toho nechce - jinak bych jich mohla zvládnout mnohem víc, já vím.
  • Přečíst všechny novely ze série Měsíčních kronik. A to vážně - o té sérii básním, kde můžu, ale novely jsem nečetla? A to si říkám fangirl?
  • Vydávat každý měsíc články o projektu. Ať už to budou shrnutí nebo recenze na přečtené knihy, ráda bych vám ukázala, jak na tom jsem. A na konci plánuji nějakou tu úvahu o čtení v cizích jazycích!

Tak, to je pro tento článek asi vše. Jak to máte se čtením v cizích jazycích vy? Chystáte se zapojit do projektu?
#ctemeanglicky #ctemenemecky #ctemefrancouzsky

Marky

Komentáře

  1. O téhle výzvě už jsem četla a ráda bych se zapojila, ne nijak veřejně, ale číst v cizím jazyce (v jazycích) koneckonců chci dlouho. :)
    Hodně štěstí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, člověk se nemusí vždycky vším chlubit (ani před lidmi, ani na blogu). Hodně štěstí i tobě :)

      Vymazat
  2. Moc hezký projekt, ale určitě se nezapojím. Ale tobě přeji hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už jsem si na čtení v aj tak zvykla, že pro jednou nepotřebuju výzvu, abych se k tomu dokopala :D zázrak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO já k samotnému čtení taky ne, ale zkouším to ještě zlepšovat ;)

      Vymazat
  4. Čítam skoro výhradne v angličtine, takže to myslím spĺňam bez problémov. Bohužiaľ žiadny iný jazyk neviem na toľko, aby som z takého čítania niečo mala. Ale práve sa chystám na knižku, ktorá je v češtine. To sa môže rátať aspoň napoly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si zas ráda čtu i česky, jde to rychleji ;) A jazyky se právě přes knihy (a filmy/seriály)dají skvěle naučit! Slovensky budu číst taky, ale Vendea se rozhodla slovenštinu do projektu nepočítat, tak nepočítám :D

      Vymazat
  5. Přeji hodně štěstí, já se zapojila, ale zatím je to nevalné - vůbec to nestíhám... Tak snad to v příštích dnech napravím :) Přeji hezké čtení nejen v cizích jazycích :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.