Drabble dvaceti čtyř hodin


Když Den poprvé spatřil Noc, bylo mu jasné, že to nemůže být naposledy. Ona byla jiná, než všechny ostatní dívky. Nezářila, nepřetvařovala se. Místo toho, aby se schovávala ve stínu, jako by do stínů zahalila všechno kolem. Byla nádherná.
Když Noc poprvé spatřila Den, afektovaně si odfrkla. Další ctitel, co se jí bude plazit u nohou... Jenže ji překvapil. Nenaháněl ji jako ostatní, spíš se na ni občas pousmál nebo na ni mrknul. A Noc jeho kouzlu podlehla.
Den měl naději a Noc zvědavost. Byli každý jiný, ale oba stejní. A měli to poznat velmi brzy. Tehdy se zrodila Šero.





Účastním se:(S)nová výzva
2.1.2016 - 2.1.2017 
forma: drabble
téma: Obrázek č. 2

Tohle byl celkem impulzivně napsaný text o hodině francouzštiny... Nemyslím si, že je třeba něco k němu dodávat. Zkrátka se mi chtělo napsat něco krátkého a jednoduchého, tak snad se líbí...

Máte raději en nebo noc? A zapojili jste se už do (S)nové výzvy?
Marky

Komentáře

  1. To je krásný :) Nechtěla by jsi z toho udělat něco rozsáhlejšího.... Podle mě by jsi také neměla psát jen tak zbůhdarma na blog, ale mohlo by z tebe vážně něco být

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, díky moc... Já zkrátka nemám odvahu napsat něco, co má víc jako dvě stránky ve Wordu. A nápady by byly, ale nějak čekám, že to bude dokonalé hned napoprvé, a ono asi nebude... Ale díky moc, vážně si Tvého názoru cením :)

      Vymazat
  2. Sice krátké, ale neskutečně krásné! Tohle drabble se ti vážně moc povedlo :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Jů, to je bezvadný. Taky jsem na tenhle obrázek chtěla psát drabble, ale to tvé je tak skvělé (ten nápad, hra se slovy), že se na to asi vykašlu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Klidně můžeš, u mě to byl takový impuls a jediné, na co jsem si o té hodině francouzštiny zrovna byla schopná vzpomenout :D Nevykašlávej se! Náhodou by mě moc zajímalo, jak bys to pojala ty - protože stejný výsledek z toho určitě nebude!

      Vymazat
  4. Dobré! Škoda nechat to tak, trochu na tom zapracuj a třeba z toho bude hezký příběh :) rozhodně budu číst pokračování.
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla bych, to je pravda... Asi mě k tomu vážně všichni donutíte, i když to mě být jen jednorázový drabble :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.