Zkouknuto - duben 2016


Ahojky!
U Charmedky na blogu jsem narazila na skvělý projekt, ve kterém ukazuje filmy, které za poslední dobu shlédla. Já bych z takových článků ráda udělala pravidelnou měsíční rubriku a ještě bych k nim ráda přidala i zkouknuté seriály. Někdy jich nejspíš bude méně, někdy více, ale každopádně se už moc těším, až si o nich popovídáme, protože zkrátka nezvládám psát recenzi na každý film (už tak jsem ve skluzu u těch knižních). Určitě mi dejte vědět, jak se vám tento nový formát líbí a jdeme na to!


posterNávštěvníci 1 a 2
Hodnocení: 3/5
Příběh o tom, jak se rytíř a jeho panoš dostanou ze středověku do 20. století a najdou své potomky v jiném stavu, než by si bývali přáli... Tyto dva filmy vynikají svým specifickým humorem ve stylu "to je tak blbý, až je to vtipný", jenže to na mě ne vždycky působilo a občas měla některá scéna naprosto opačný účinek. V místech, kde jsem se nejspíš měla smát, jsem se chytala za hlavu a měla jsem chuť se přestat koukat. Na oddych byly ale filmy skvělé.

posterBohové Egypta
Hodnocení: 4/5
Tenhle film není o ničem jiném, než o bozích Egypta. Jak překvapující. Možná to o mně ještě nevíte, ale miluji vše, co se týká mytologie a antického světa, takže tenhle film byl pro mě naprostou povinností. Nebyla jsem zklamaná, protože mytologie byla ztvárněna skutečně skvěle, ale jsem si jistá, že pro laika v oblasti egyptské mytologie bude film složitý a ne zcela srozumitelný. Také jsem si všimla nepřiměřeného tempa, kterým se příběh ubíral, což mě občas rozptylovalo. Jinak jsem si ale v kině užila příjemný večer a dvě hodiny před plátnem utekly jako nic...


Poster undefined 
        Přelet nad kukaččím hnízdem
       
      
     Přelet nad kukaččím hnízdem
Hodnocení: 4/5
A zase tu máme něco z úplně jiného soudku... Příběh z psychiatrické léčebny od Miloše Formana jsem až doteď neviděla a musím říct že to byl skutečně zážitek. Konec mě naprosto dostal a musím říct, že jsem ráda, že jsem snímek shlédla až teď. Měla jsem ho v plánu už dlouho, protože Forman je zkrátka legendární, ale vidět ho dřív, asi bych tak úplně nepochopila všechno, co film skutečně vyjadřuje... A že toho není málo! Plné hodnocení sice nedávám, ale na konci už jsem měla na krajíčku... Jenže jsme se na film koukali ve škole, takže jsem zkrátka nebrečela. Ovšem myslím, že tenhle film by měl jednou za život vidět každý.

Poster undefined 
        Aloha
       
      
     Aloha
Hodnocení: 2/5
Na film jsem narazila čitě náhodou a už kvůli obsazení jsem si ho nemohla nechat ujít: přeci Bradley Cooper, Emma Stone a Rachel McAdams musí být zárukou kvality, ne? No, ne... Nejenže příběh byl hrozně hektický a těžce sledovatelný, ale postavy se chovaly naprosto nelogicky, ale zároveň jsem se nudila. A ještě ke všemu se tam objevil John Krasinski (aneb dávám dvě hvězdičky jenom za herce a herečky), který měl ovšem asi nejhorší roli století. Konec raději ani nezmiňovat, tak realisticky na mě působil.




Bylo, nebylo / Once Upon A Time
Hodnocení: 4,5/5
A na závěr tu máme jeden seriál. V květnu jsem shlédla epizody 15 - 22 z Bylo, nebylo a tím jsem dokončila první sezónu. Musím říct, že jsem byla naprosto nadšená, protože mě v poslední době převyprávění pohádek vážně chytlo. A když mě baví v knihách, tak proč si ho nepustit v seriálové podobě? Jedinou chybou, kterou bych snad mohla vytknout, jsou přílišné vytáčky v dvou nebo třech předposledních dílech, které předcházejí samotnému rozuzlení. Ačkoliv musím uznat, že to se vážně povedlo a já s napětím očekávám, co se bude dít dál...


Viděli jste některý z těchto filmů? A koukáte na Once Upon A TIme?
Marky

Komentáře

  1. Aloha me silene zklamalo, sami super herci a pritom takova kravina. Once upon a time miluji, uzasny serial.
    A jsem rada, ze ses na tuhle rubriku take vrhla, alespon nacerpam inspiraci. Snad uz take brzy zverejnim dalsi dil:)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, škoda herců :D Jsme ráda, že jsi ráda - aspoň poté, co jsi ty inspirovala mě, můžu inspirovat já tebe ;)

      Vymazat
  2. Once Upon a Time je boží seriál, ale přijde mi, že s přibývajícími sériemi ta kvalita trochu klesá. Jinak se přidávám k názoru na Aloha, to byla fakt hrůza. Hezký den přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě trochu děsíš, ale uvidíme :) A ano, Aloha by mělo být spíš "Nikdy víc" :D

      Vymazat
  3. Taky jsem právě dokoukala první sérii Once Upon a Time a těším se, co se bude dít ve druhé sérii:) Snad se k ní brzo skrz to učení dostanu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem koukala na první díl a vypadá to vážně dobře :)

      Vymazat
  4. Once Upon A Time a Návštěvníci jsou mé oblíbené, zbytek neznám.
    Jsem zvědavá na tvůj názor na další série OUAT ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Once Upon a Time mám rada, ale po niekoľkých sériách už sa ten dej niekedy trochu opakuje.

    OdpovědětVymazat
  6. Na Bylo nebylo bych se chtěla začít taky dívat, slyším na to samou chválu. :) Jinak jsem žádný ze zmiňovaných filmů neviděla. Ale docela mě lákají ti Bohové Egypta, Egypt jako samotný mám moc ráda a mytologie mi také není tak úplně cizí. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  7. Na Bohy Egypta se taky chystám parádně dlouho - stejně jako ty mám ráda mylotologii a antické světy a na tenhle snímek jsem pořádně zvědavá :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se určitě koukni, mytologie je v něm zpracovaná krásně :)

      Vymazat
  8. Z tvého výběru filmů mě nejvíc lákají asi Bohové Egypta, i když jsem slyšela nějaké negativní ohlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je vžycky udělat si názor sama, nemyslíš? :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.