Seznam knih na léto 2016


Ahojky!
Seznam knih, které během prázdnin plánuji přečíst, jsem psala už loni. A protože mi Radek tento nápad na svém blogu letos opět připomněl, i já přicházím se svým letos opožděným TBR seznamem na léto 2016. Kromě svých fyzických nepřečtených knih má pro vás nakonec ještě jedno malé překvapení... Tak jdeme na to!


Jako první knížku, která na mě v Česku čeká už od Vánoc, a tou je Rudá královna () od Victorie Aveyard. Tuhle legendu mezi YA fantasy jsem skutečně ještě nečetla a nemůžu se jí dočkat. Sice jsem na ni slyšela i negativní ohlasy, ale baví mě už jen samotný nápad, tak přinejmenším vím, že aspoň myšlenka knihy mě určitě bavit bude.

Nedávno mi poštou z bookdepository přišla anglická pecka A Thousand Pieces Of You od Claudie Gray, která mě zaujala nejen svou obálkou, ale také tím, že pojednává o paralelních světech. Ale vám je jistě jasné, že tohle byla koupě kvůli vzhledu knihy a ničemu jinému, že ano?

Konečně také vyšel třetí díl série o Dalajlamově kočce od Davida Michieho, který nese název Dalajlamova kočka a síla meditace (). Díky této sérii jsem objevila teorii buddhismu, která se mi moc líbí - a navíc jsem kočičí člověk, takže mi třetí díl mé oblíbené kočičí série rozhodně nesmí uniknout!


268030991723465823280913

Při svém školním výletě z Belgie do Londýna jsem si pořídila knížku Snow Like Ashes od Sary Raasch, která patří snad mezi v zahraničí nejvychvalovanější YA knížky vůbec... A pak jsem rozečetla prvních pár stránek, načež jsem na ni na několik měsíců úplně zapomněla. A to bych o letošních prázdninách chtěla rozhodně napravit, protože už na mě čekají i další díly.

Jako další tu mám svůj nejnovější knižní nákup, kterým je Smolná sezóna () od Moiry Fowley-Doyle. Je to jedna z mnoha a mnoha knížek, které v Česku vyšly v minulých deseti měsících a já se k nim můžu dostat až teď, po návratu z Belgie. Zrovna na tento titul se těším už dlouho a podařilo se mi si knížku nenechat vyspoilerovat, takže doufám, že se mi bude líbit.

A mám tu na skladě ještě jeden třetí díl, i když ne úplně provázané série. Jde o knihu Tady byla Britt Marie () od Frederika Backmana. Jeho Muž jménem Ove a Babička pozdravuje a omlouvá se mě nadchly a teď se konečně pustím i do další autorovy knížky. První dvě jsem poslouchala ve formě audioknihy, takže číst Backmana v papírové formě pro mě bude něco zcela nového.


173991602846276328488752

Zodiac od Rominy Russel je výhrou v soutěži na blogu Kath, ke kterému mi ještě Vendea poslala autorkou podepsanou záložku - no řekněte, neměla bych být nadšená? A že jsem, a jak! (Nevím, jestli je ještě někdo fangirl téhle party blogerek, ale jestli jsem jediná, nevadí mi to...) Ale abych se vrátila ke knížce - má to být o planetách a znameních zvěrokruhu a má nádhernou obálku, takže se už nemůžu dočkat, o čem to bude!

Mamka mi taky koupila můj dlouho vysněný a opěvovaný komiks Maus od Arta Spiegelmana. Možná už víte, že se zajímám od druhou světovou válku, takže mi tento příběh nemohl uniknout. A čím mě vlastně tak zaujal? de o to, e jsou v něm nacisté vyobrazováni jako kočky a Židé jako myši. A to je vlastně celý princip...

A to jsou vlastně všechny knihy v papírové podobě, které se toto léto chystám přečíst. Vlastním jich mnohem víc, ale myslím, že tohle bude stačit. Na závěr přidám ještě sérii, kterou bych chtěla dočíst, než zhruba za týden odjedu na tábor, protože je to tamní téma. Jde o Zaklínače ( 3/3) od Andrzeje Sapokwského a mně chybí dočíst ještě tři poslední díly, které na mě čekají ve formě e-knih. Tak jsem na sebe zvědavá, jak to stihnu...


2082130615195236433071723560717235617


Co plánujete na letošní léto vy?
Marky

Komentáře

  1. Skvělé plány, budu ti držet palce, abys všechno stihla :)
    A jaký je ten Zaklínač? Chci si ho už celou věčnost přečíst a plánuju si celou sérii koupit najednou, ale trochu se bojím, co když se mi nebude líbit :D Ohlasy na něj jsou sice boží, ale člověk nikdy neví. Takže baví tě? :) Většinou máme knihy stejné názory, takže bys mi moc pomohla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to se bude hodit :D První dva díly jsou povídky a ty podle mého za moc nestojí, ale samotná sága mě vážně baví a plně doporučuju :) Taky jsem si všimla, že se často sejdeme ;) Chystám někdy recenze, ale mám jich teď nenapsaných tolik, že vážně netuším, kdy vyjdou :P

      Vymazat
  2. Držím palce, aby si to stihla a uži si to čítanie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nic kromě Zaklínače neznám, takže... skvělý, že čteš Zaklínače :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš toho v plánu hodně :) Tak držím palce ať vše stihneš a užiješ si léto :) Na spoustu z těchto knih se také chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám a ve skutečnosti ještě víc - když na mě čekají recenzní výtisky a knihy, které mám právě rozečtené :D I tobě krásné léto a spoustu přečtených knih ;)

      Vymazat
  5. Wow, to jsou plány, držím palce. :D
    Já mám v plánu přežít a dočíst to, co mám na goodreads. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Zodiaca a Snow like ashes si chci už strašně dlouho přečíst! Tak ať se líbí! Jinak jsem četl Rudou královnu a Smolnou sezónu a obě tak na pomezí 2*, jsem zvědav co na to řekneš. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se chystám na rudou královnu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.