Úlovky z knihovny #8



Po dlouhé době jsem tu zase s přírůstky z knihovny. A jak se dalo očekávat, není jich zrovna málo - celkem jsem si odnesla šest kousků. Tentokrát vás ale nechám hádat, jaké to jsou. Schválně si je zkuste napsat a uvidíme, u kolika se trefíte!

  • První kniha má žlutou obálku. Jde o dystopii, ale napsala ji autorka, která většinou píše romantické tituly - včetně jednoho světoznámého zfilmovaného.
  • Druhý titul je fanfiction inspirovaná jednou slavnou sérií a jde o první fantasy knihu od této autorky. U nás vyšla u nakladatelství YOLI.
  • Jako třetí tu mám knihu v trochu zvláštním formátu, která vyšla u nakladatelství CooBoo v roce 2013. Její název je také jiné slovo pro studentskou kolej.
  • Čtvrtou knihu (nebo spíš tenoučkou knížečku), kterou jsem i z knihovny odnesla, vydalo nakladatelství Paseka. Je to neskutečně roztomilý komiks v červenočerném provedení.
  • Za páté jsem si vybrala knihu autorky, od které jsem si půjčovala i minule, a kterou už dlouho vydává nakladatelství YOLI. V příběhu by se měla objevit slam poetry, a já se nemůžu dočkat.
  • Poslední, šestou knížkou, kterou jsem si vybrala, je příběh ve formě dopisů slavným osobnostem. Kniha mě uchvátila nádhernou obálkou a opět pochází s nakladatelství YOLI.

A teď už přichází odhalení... Tipovali jste správně? Napište do komentářů!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

... a všechny pohromadě!

Marky

Komentáře

  1. Ha, kromě té první jsem to tipla všechno správně! :D A jé, to mají u vás v knihovně Carry On přímo v angličtině? To je super! U nás bych v angličtině našla spíš nějakou klasiku. :D
    Dneska jsem byla v knihovně taky. Odnesla jsem si sedm knížek, všechno povinnou četbu. To se mám, což? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, gratuluju! Já se taky divila, byl to skvělý objev :) To se máš, ale já se teď taky prokousávám povinnou četbou (konkrétně Zabijákem od Zoly, v mém vydání 441 stran), takže jsem asi podobně nadšená... :P

      Vymazat
  2. Moc pěkné úlovky :) A bavilo mě i to hádání na začátku, co jen jsi si to asi přinesla domů za knížky :) Četla jsem jen Vadnou a ta se opravdu povedla :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vadná mě zaujala právě u tebe na blogu, moc se na ni těším :) Jsem ráda, že tě to bavilo a děkuji ;)

      Vymazat
  3. Slaďák pôsobí milo-sladko (mohla ma presvedčiť tá obálka, že si knihu v blízkej budúcnosti chcem prečítať? - mohla)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by rozhodně mohla - kniha je vážně to, co obálka slibuje ;)

      Vymazat
  4. Ať se ti Dopisy na konec světa líbí! Já u nich brečela! :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že budou... ajaj, to zase bude další čtecí krize :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.