Pár přeslazených povídek | Šťastně až navěky


Název v originále: Happily Ever After
Autor: Kiera Cass
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: YA, romantika, povídky
Série: Selekce #0.4 #0.5 #2.5 #2.6
Počet stran: 360
Čteno: 17. - 12. září 2016, v češtině

Tahle kniha je plná povídek a doplňujících informací k tolik oblíbené sérii Selekce. Dozvíte se spoustu informací o hlavních i vedlejších postavách - zkrátka se můžete znovu ponořit do světa šatů a dobrého jídla... Kdo by nechtěl?

Šťastně až navěky je pro fanoušky této série nutností, pro všechny ostatní pak další dávkou příjemného psaní Kiery Cass. Já jsem si tuto sérii skutečně oblíbila, takže jsem si doplňující povídky nemohla nechat ujít. A - světe div se - jsem opět došla k názoru, že v životě rozhodně potřebuji více Kiery Cass. Nemůžu se zkrátka nabažit toho medu, který z jejích knih teče proudem. A pokud autorka brzy něco nenapíše, asi mě čeká druhé kolo téhle skvělé série.


Ještě se nesmím zapomenout zmínit o skvělém grafickém zpracování. Obálka pro mě jednoznačně obsadila první místo v téhle sérii (a ne, není to kvůli mé lásce k fialové). Stejně tak jsem ocenila ilustrace, které se k celkové atmosféře knížky dokonale hodily a byla skutečná radost na ně koukat.

Ale teď už k samotným povídkám: První z nich, Královna, vypráví o Selekci Maxonova otce, a to z pohledu Amberly. Zdála se mi poměrně originální a dobře se četla. Autorce se výborně povedlo odlišit Amberlyino vyprávění od ostatních postav a vždy šlo poznat, že příběh sledujeme jejíma očima. Děj samotný přinesl zajímavé informace a celkově jsem naprosto spokojená.

Druhá povídka, Princ, čtenářům na chvíli umožnila nakouknout do hlavy Maxona. Já toho blonďatého prince zkrátka zbožňuji, takže mě těch pár stránek z jeho pohledu neskutečně bavilo. Naproti tomu Aspenova povídka Strážce na mě působila tuctově a neoriginálně. Můj názor na něj se nezměnil, ráda ho mít nezačnu a všechno je při starém. I když teď ho možná nesnáším ještě víc...


Další na řadu přišel Miláček, tedy povídka Marlee. To je takové zlatíčko, jako v původní sérii. Ze spisovatelské stránky se mi její vyprávění zdálo trochu vyumělkované, ale ani tak na ni nedám dopustit. Řekněme, že povídka dělá čest svému jménu. Pár stran nazvaných Z pohledu Celesty na mě udělalo dojem. Nebudu prozrazovat víc, ale tohle je jedna z povídek, které vám skutečně něco přinesou a pomůžou pochopit širší souvislosti.

Poté následovala Komorná, tedy přiblížení osudu Lucy. Tahle dívka patří mezi charaktery, o kterých čím více čtu, tím méně jim rozumím. A nemám ponětí proč. Tahle povídka mě zkrátka nebavila, ale to asi souvisí s mým osobním postojem k Lucy samotné. Druhé výročí mluví samo za sebe. Dva roky po svatbě Americy a Maxona si užijete krátkou přeslazenou scénu, která vám možná dějově nic nedá, ale stylem psaní je skutečně povedená.

A nakonec nesmím zapomenout na část nazvanou Co dělají teď?, kde se dozvíte o osudech ostatních účastnic Maxonovy Selekce. Sice mě trochu mrzelo, že jejich osudy autorka nerozvedla trochu víc, ale zároveň oceňuji, jak promyšlené se ukázaly být.

Celkové hodnocení: 4/5

Máte rádi tuhle princeznovskou sérii?
Četli jste už Korunu?
Marky

Komentáře

  1. Za mě řadím všechny tyto knihy k přeslazeným povídkám :D Ale to už je můj postoj :D Ale máš knihu pěkně zpracovanou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeslazené možná, ale romány ;) A ne, že by mi to vadilo... Děkuji :)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si Aspenovu povídku absolutně neužil. :D Autorka slibovala, že tady, když budeme číst z jeho pohledu, ho ti, co ho nemají rádi, konečně pochopí a oblíbí si, ale u mě se tak fááákt nestalo. Snad právě naopak, jak píšeš. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem Selekci a k dalším dílům jsem se zatím nedostala, nicméně pokud se do toho jednou začtu, i tohle bych si ráda přečetla. Občas sladké neuškodí. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu :) Doufám, že se jednou do těch dalších dílů vážně pustíš!

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.