Krásný knižní den | Humbook 2017


Reportů z Humbooku jste za posledních pár dní určitě četli milion. A ano, já jsem tu s miliontým prvním, protože ačkoli jsem poslední dobou ve stresu, Humbook mi za sepsání článku rozhodně stojí. Když tedy moje ambasadorské působení vyvrcholilo příjezdem do MeetFactory spolu s vystresovanou Marillee, začalo to krásné celodenní dobrodružství...


Na místo konání festivalu jsem dorazila kolem osmé hodiny ráno a čekalo mě dlouhé pobíhání z místa na místo, lepení plakátů a uklidňování všech okolo, že se Humbook určitě vydaří - i když sama jsem o tom v tu chvíli začínala pochybovat. Nakonec se několik amabasadorek těsně před začátkem akce sešlo u Sharys, která pilně připravovala záložkový workshop. V rámci antistresové terapie jsme si pár vytvořily, než se ke stolu nahrnuly davy, kvůli kterým už jsem se pak bohužel nedostala na svíčky... Ale záložky mám a jsem na ně hrdá!

  

Po úvodním vybavování jsem se vypravila na Olinu besedu o fotografování. Moc užitečných tipů jsem ale nezískala, protože jsem zjistila, že patřím mezi "citové" fotografy, kteří mají estetiku zkrátka v krvi - takže Olina pravidla dodržuji, aniž bych je znala. Po fotoworkshopu jsem si zaskočila pro krásný plecháček a látkový obal na knihu od Míši z Radši knihu - ještě jednou moc díky!

  

Dále mě čekala blogerská beseda, kam jsem šla podpořit hlavně mou milovanou Zašitou v knihách. Holky to ale všechny zvládly skvěle a jsem na ně vážně hrdá - vystupovat před tolik lidí totiž vůbec není jednoduché. V galerii jsem si pak rovnou počkala na následující Překladatelské oříšky, které mě zajímají z (budoucího) povolání... A díky tomu jsem narazila na Jackelin, se kterou jsem se od našeho výletu zatím neviděla a moc ráda jsem si s ní zase popovídala!

 

Pak už jsem ale pospíchala podpořit nervózní Marillee na její videoworkshop, který se nakonec vážně povedl. Bohužel jsem musela odejít před koncem, protože mě čekal rozhovor s Jenny Han. Moc jsem se na ni těšila a ukázalo se, že je stejně (rozto)milá jako Lara Jean. Na rozhovor se můžete těšit i na blogu, hned jak si najdu čas ho přepsat. Následovala úžasně vtipná beseda Ladislava Zibury, kde jsem si mimo jiné taky skvěle popovídala s Penny. Pak už mě čekal jen rozhovor s A. G. Howard, která mě jako osoba naprosto nadchla a už jen kvůli ní samotné dám jejím knihám další šanci. A dostala jsem od ní kromě podpisů i dárečky! I na přepis jejího rozhovoru se pak můžete těšit tady na blogu...

  

Původně jsem plánovala zúčastnit se besed všech zahraničních autorek, ale nakonec jsem od toho nápadu upustila. Se sympatickou Joelle Charbonneau jsem měla možnost setkat se už v pátek před Humbookem a moc jsem si to užila - no a s dalšími dvěma autorkami jsem dělala rozhovory, tak jsem si místo jejich besed raději trochu odpočinula...

 

... a ano, uhodli jste, samozřejmě jsem hojně používala Instagraf! Díky němu jsem získala spoustu skvělých vzpomínek a moc děkuji všem, kteří se u mě zastavili a pozdravili - udělalo mi to obrovskou radost! Na závěr přidávám pár fotek se spoustou milých lidiček, které jsem potkala a vyfotili jsme se spolu. Ale pokud se mnou ještě někdo máte fotku, budu moc ráda, když mi ji pošlete!

  

Nakonec ještě krátce k ambasadorskému balíčku, který mě bohužel trochu zklamal. Ze slibovaného merche nás v něm čekalo pouze tričko - které se ale vydařilo skvěle! Ani jednu z knih, které jsem tam našla, jsem se nechystala číst, ale nakonec mě zaujaly obě tak se do nich snad brzy pustím.Kromě toho se mi moc líbil zápisník od Presca a záložkami mě asi nikdy neurazíte. Přesto jsem čekala trochu víc a doufám, že příští rok se balíčky vylepší - stejně jako třeba záchody.

  

Ještě jednou děkuji všem za možnost podílet se na vzniku tohoto skvělého festivalu a za krásný knižní den s milými lidmi! Těším se na vás příští rok!

  
(Ano, ano, nejlepší fotky mám samozřejmě s Áďou a Klárkou!)

Byl jste na Humbooku? Co se vám líbilo a co ne?
Marky

Komentáře

  1. Na tvůj rozhovor s Jenny se budu těšit a jsem ráda, že sis to tak užila. Já se vydala na Humbook také, ale byla tam taková spousta lidí, že jsem v tom davu ani nikoho z blogerů nepoznala (kromě teda několika vyjímek, které se tam dost předváděli, těch si nešlo nevšimnout :D - což nemyslím jako urážku).
    Ale musm souhlasit, že to na humbooku bylo super, líbilo se mi tam a ráda se ukážu i na dalším ročníku.:))

    K tomu balíčku, mě tedy hodně zklamal balíček k VIP lístkům, musím říct, že na to, jak to byla velká akce, jsem si myslela, že tam bude něco "WOW", možná pro někoho to tak i bylo, ale pro mě bohužel ne. Zatím jsem se do knihy nepustila a ani jsem neměla v plánu si ji přečíst, ale někdy se snad do ní pustím, jak na to budu mít tu správnou chuť.

    A ještě bych ráda zmínila, že jsi dostala opravdu krásné dárečky od A.G. Howard.
    A záložky máš krásné!

    Měj se hezky:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Jsem ráda, že se na Humbooku líbilo i tobě - třeba se tam za rok potkáme ;) Ambasadorský balíček se od toho VIP lišil jen jednou knihou navíc, takže tě úplně chápu. A dárečky od A. G: Howard jsou úžasné, stejně jako ona sama :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.