6 knih od CooBoo, na které se letos v létě těším


Chtěla jsem napsat stejný článek jako na jaře (tedy 6 knih, na které se letos na jaře těším), ale v létě zase tolik knih nevychází - aspoň tedy s jarem se to nedá srovnávat. Proto jsem se rozhodla nevybírat knihy od všech nakladatelství, ale specificky od CooBoo, které si pro letošní léto nachystalo opravdu samé pecky.


Dcera temnoty // And I Darken
(Kiersten White, na Goodreads 3,9/5)

Tuhle knihu má ráda Kristie, takže si ji prostě přečíst musím - my se totiž shodneme v podstatě na všech názorech na knihy. A kromě toho jsem četla autorčinu povídku v Dárku z pravé lásky a vážně se mi zalíbil její styl psaní. Nejvíc mě ale nalákalo to, že hlavní hrdinka má být ten typ, co nakopává zadky. A přiznejme si to, o takových princeznách čtu vážně ráda... pokud se tedy povede to nakopávání zadků, ne jako u Celaeny.


Snílek Neznámý // Strange the Dreamer
(Laini Taylor, na Goodreads 4,37/5)

Dcera kostí a dýmu se mi vážně líbila, i když další díl jsem z nějakého neznámého důvodu nedočetla. Každopádně jsem se naprosto zamilovala do autorčina stylu psaní (mimo jiné taky z povídky ve sbírce Letní dny a noci) a nemůžu se dočkat její novinky. Navíc se má jednat o složitou fantasy, která se točí kolem knih. A uznejte, že ty obálky jsou naprosto dokonalé, takže už jen kvůli ní Snílka Neznámého musím mít.



Všechno je v pohodě // We Are Okay
(Nina LaCour, na Goodreads 4,0/5)

Tuhle knihu jsem sem nemusela dávat, protože jsem ji už četla. Jednoznačně se ale zařadila mezi mé nejoblíbenější knihy vůbec. Rozplakala mě tím, jak byla opravdová. Autorka píše dokonale a já jsem si jistá, že si Všechno je v pohodě zamilujete. Je to příběh o velkém smutku, ztrátě, ale také velké lásce. Takže vy si ji nutně potřebujete přečíst taky, bez debat!



Slunce je také hvězda // The Sun Is Also a Star
(Nicola Yoon, na Goodreads 4,12/5)

Nicola Yoon napsala Všechno, úplně všechno - knihu ve specifickém formátu, která se také zařadila mezi mé oblíbené. Proto samozřejmě nemůžu vynechat ani její novinku. Také mě láká anotace: má to být setkání dívky, která bude deportována na Jamaiku, s naprosto tuctovým chlapcem. Nezní to zajímavě? Pro mě tedy rozhodně ano!


Zvláštní oheň // Strange Fire
(Tommy Wallach, na Goodreads 3,54)

I tuhle knihu jsem si vybrala na základě autora. Tommy Wallach napsal Všichni jsme hleděli vzhůru. Hodně se mi líbil způsob, jakým rozvíjel charaktery postav a jsem zvědavá, co nám nabídne v novém příběhu. Zvláštní oheň by měl být první díl dystopické sci-fi série o asketické civilizaci v budoucnosti, která odmítá jakoukoli moderní technologii.. a nejspíš to nedopadne nejlépe.



Kočky útočí // Herding Cats
(Sarah Andersen, na Goodreas 4,23/5)

Ke komiksům od Sarah's Scriblles snad nemusím nic dodávat, ne? Pokud je ještě neznáte, běže se honem kouknout aspoň na její Facebook nebo Instagram. Protože v jejích stripech se najde každý knihomol, introvert a... milovník koček.

Plánujete číst některou z těchto knih?
Na které tituly se v létě těšíte vy?
Marky

Komentáře

  1. Ještě že toho moc nevychází v létě, úplně vidím, jak zase ze Světa knihy dotáhnu zásoby na několik let dopředu :D Jinak Dcera temnoty vypadá opravdu hodně lákavě, to jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám :D Taky se těším, tak snad nezklame...

      Vymazat
  2. Sarah Andersen! <3 Já si teda knížku pořídím nejspíš v angličtině, protože mi český překlad k jejím komiksům moc nesedí viz název téhle konkrétní. Ale jsem moc ráda, že aktivně vychází i u nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu - já je většinou čtu u ní na Facebooku nebo Instagramu v originále, ale doma je mám česky :)

      Vymazat
  3. Moc se těším na Dceru temnoty a Snílka Neznámého. Pak vyhlížím ještě pár pokračování (Deset tisíc kousků nebe nad tebou) a pokračování dalších pokračování (Stránky světa 3, Frost Like Night), ale kromě Raaschové, od níž mám předchozí díly doma, je zatím nechávám s otazníkem. Stránky světa (1) jsem zatím pořád nečetla a Tisíc kousků tebe mám rozečtených od konce března, ale nějak jsem se zasekla u páté kapitoly, začátek mě moc nechytl.
    Dál se celkem těším na Devadesátkrát jinak a Aerii. :) Magonii právě teď čtu, je to zajímavé, takové zvláštní, ale dobře zvláštní... líbí se mi. :) Blížím se sice teprve k polovině, ale určitě si budu chtít přečíst i pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Deset tisíc kousků nebe nad tebou se taky těším, mám ho doma v angličtině :) Začátek Tisíc kousků tebe je potřeba vydržet, ale až se to rozjede, určitě se ti bude líbit! Já to měla stejně. Devadesátkrát jinak si určitě taky přečtu, ale na Aerii se nechystám. Máš to dobře naplánované ;)

      Vymazat
  4. Žádné super lákadla pro mě. To je dobře ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň ušetříš na nějaké knihy, které lákají tebe ;)

      Vymazat
  5. Od Kiersten White jsem četla Paranormály i zmiňovanou povídku a píše skvěle, tohle bych si taky chtěla přečíst :) A nad Sluncem dlouho přemýšlím, Everything, Everything se mi líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paranormály jsem nečetla ale věřím, že autorka píše skvěle :)

      Vymazat
  6. Bože, bože, co mám dělat? Já si to všechno chci přečíst! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.