Jde o mnohem víc | Zrádné srdce

Název v originále: The Heart of Betrayal
Autor: Mary E. Pearson
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: YA, fantasy, romantika
Série: Kroniky pozůstalých #2
Počet stran: 360
Čteno: 1. - 4. května 2018, v češtině

Lia je zajatkyní v zemi, která zajatce nepřijímá. Její šance na přežití je mizivá a všechny její naděje se upínají k daru, který sama teprve objevuje. Mezi nepřáteli Lia objevuje mnohé zrady a tajemství, která před ní byla skrývána i doma v Morrighanu. Jak je ale odhalit i ostatním?

"Stálo to za to, Lio," prohlásil. "Každý kilometr. Každý den. Udělal bych to znovu. Hnal bych se za tebou třeba přes tři světadíly, kdyby to znamenalo, že budu s tebou."

Konečně jsem se dostala k pokračování Falešného polibku, konečně! Nevím, proč jsem tak dlouho váhala, protože jednička mě naprosto nadchla (recenzi najdete zde) a druhý díl za ní v žádném případě nezaostává - naopak se mi v něčem líbila snad ještě víc než začátek příběhu.

Na první díl mě autorka nalákala hádáním toho, který ze dvou mladíků je zabiják a který princ. Tohle už ve Zrádném srdci samozřejmě víte, ale ani tak se nemusíte bát nedostatku akce. Už nejde o napínavý boj o život - jde o mnohem víc: o osud tří království a vlastně možná celého světa! A můžu vám slíbit, že po tomhle konci budete nutně potřebovat třetí díl, takže si ho radši připravte k ruce.

"Rozumíš? Už žádné tmavé kruhy."
"Jak rozkazuješ, Komizare. Dneska v noci budu spát, i kdybych si kvůli tomu měla podříznout krk."
Usmál se. "Myslím, že si konečně začínáme rozumět."

Kromě toho se všechny tři hlavní postavy, tedy princ, zabiják i Lia, až neuvěřitelně posunuly, změnily a dospěly. Všechno to přicházelo postupně a přirozeně a já si ty tři mladé lidi stojící proti okolnímu světu zkrátka zamilovala. Objevují se samozřejmě také nové postavy a autorka ukazuje, že umí do nejmenšího detailu vykreslit jakýkoli charakter.

Vlastně nemám co vytknout, ale nějaká maličká drobnost zabraňuje tomu, abych knihu hodnotila pěti hvězdičkami. Zkrátka věřím, že třetí díl bude ještě lepší než ty dva předchozí. Celkově ale tuto sérii z celého srdce doporučuji, protože bez ohledu na konec, který si pro nás autorka připravila, se Kroniky pozůstalých jistojistě zařadí mezi mé nejoblíbenější příběhy vůbec.

"Nejsem žeton v karetní partii, který se bezmyšlenkovitě hodí na stůl, ani takový, který někdo pevně svírá v dlani, aby ho nedopřál lačnému protivníkovi. Jsem hráč, který sedí u stolku s ostatními a od dnešního dne hraju vlastní partii tak, jak uznám za vhodné."

 
Zrádné srdce je druhý díl fantasy trilogie plný akce a napětí, stejně jako vývoje charakterů a romantiky. Autorka v tomto díle rozvíjí svět a přidává nové postavy, přesto se ale nemusíte bát nudy. Oblíbila jsem si staré i nové charaktery a nemůžu se dočkat posledního dílu, který po takovémhle konci jistě nadchne každého čtenáře. Kroniky pozůstalých každopádně ze srdce doporučuji!

Celkové hodnocení: 4,5/5

Marky

Komentáře

  1. Popravdě jsem teď spíš zvědavá na tvou recenzi na Všechny malé zázraky. :D :) S druhými díly trilogií nemám moc dobrou zkušenost, tak mě docela překvapuje, žes hodnotila tak vysoce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ta vyjde dneska večer :) Já právě běžně druhé díly nesnáším, ale tenhle se vážně povedl ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.