Vážně mu fandím, přiznávám se! | Spoutávač

Název v originále: Soulbinder
Autor: Sebastien de Castell
Nakladatelství: Egmont
Žánr: middle grade/YA, fantasy
Série: Divotvůrce #4
Počet stran: 440
Čteno: v červenci 2019, v češtině

Kellen od prvního dílu prošel dlouhou cestu, a to jak v reálném prostoru, tak v osobnostní vývoji. Spolu s vražedným kočkoveverčákem Reichisem se snaží najít Ebenové opatství, jehož obyvatelé by měli znát lék na černý stín... Aspoň tak praví pověsti. Podaří se ovšem klukovi a jeho veverce projít všemi nástrhami, aby se k možnosti léku vůbec dostali?

"Nikdo ti nic nedělá, chlapče. Bude nejlepší, když začneš pro změnu ty dělat něco pro někoho jiného."

Divotvůrce u mně začínal na průměrném hodnocení a postupem času se z něj stala jedna z mých nejoblíbenějších sérií vůbec. Po nadějném rozjezdu v Divotvůrci přišlo skvělé pokračování v podobě Černého znamení, které vzápětí s přehledem strčila do kapsy Kouzelnice. Tu jsem dokonce hodnotila 5/5! Spoutávač ji sice nepřekonal, ale zamilovala jsem si ho na plné čáře. (recenze na předchozí díly najdete proklikem na odkaz)

Na tuhle sérii zkrátka a dobře nedám dopustit. Všechno, co miluji na předchozích dílech, autor kvituje i ve čtvrté knize. Našla jsem tu poučení, humor, rozvíjení světa, zajímavou zápletku, romantické chvilky, zajímavé myšlenky i šokující odhalení. Sebastien de Castell opět nešetřil vším, co by podle mého názoru správná fantasy série měla mít.

Nikdo tě nemůže milovat, dokud nezačneš milovat sám sebe. - věci, které říkají dívky, když vás nemají rády tamtím způsobem

Ve Spoutávači mi trochu chyběly některé mé oblíbené postavy, ale i tak jsem tuhle bichli zhltla za pouhé dva dny. Snažila jsem se ji šetřit, ale stránky mi zkrátka pod rukama ubíhaly samy. Hodně chválím i vývoj hlavního (anti)hrdiny Kellena. V průběhu série dospívá a jeho chování i způsob myšlení se mění. Lépe se drží vlastních hodnot a přestává být tak závislý na některých vůdčích figurách ve svém okolí. Vážně mu fandím, přiznávám se!

Pokud jste tuhle sérii ještě nečetli, zjevně žijete v jeskyni a rozhodně byste to měli napravit! A jestli máte stále pocit, že potřebujete přesvědčit, můžete si přečíst třeba seznam deseti důvodů, proč by vám rozhodně neměla uniknout. A já teď jdu několik měsíců čekat na další díl a vymýšlet teorie o tom, jak všechno vlastně dopadne...


Když mě Ferius učila hrát karty, řekla, že amatér hraje se svými kartami, odborník se svým protihráčem a mistr s prostorem mezi nimi.

Celkové hodnocení: 4,5/5

Za recenzní výtisk děkuji společnosti Albatrosmedia, vy si knihu můžete pořídit zde.

Četli jste už tuto sérii?
Pokud ne, rozhodně jí dejte šanci! Už nevím, jak ji vychválit lépe...
Marky

Komentáře

  1. taky nad serii uvazuji, ale pockam, az bude cela :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ze Spoutávače mám trochu strach. Mě se naopak Kouzelnice nelíbila tolik jako předešlé díly, nelíbí se mi, kam to všechno směřuje :D A když tu není Ferius, nevím, nevím. Ale těší mě, že Kellenův psychický vývoj pokračuje, to je na celé sérii jedna z nejlepších věcí. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.