Poslechněte si Muffin a čaj! Tady je 5 důvodů proč.

Poslední dobou se s YA audioknihami roztrhl pytel a já tomuhle trendu opravdu fandím! Svého poslechového zpracování se nakonec dočkal i Muffin a čaj od Theo Addaira. Knihu jsem četla před dvěma lety, a tak jsem se vám místo další nadšené recenze rozhodla sepsat pět důvodů, proč byste si měli poslechnout audioknížku!

1. Pocit domova
Muffin a čaj je odpočinkový příběh o začínajícím vztahu dvou kluků. Možná nic objevného, možná nic šokujícího (ale jen možná). Ovšem právě poslech takového příběhu mi navozuje domáckou atmosféru plnou pohody a dokáže vykouzlit úsměv na tváři. A když vám podobný děj někdo čte, dojem je zkrátka mnohem silnější než v psané formě.

2. Dva vypravěči
Tohle je oproti knižní podobě obrovská výhoda! Zatímco na papíře kapitoly z pohledu Daniela a Kita místy splývají, protože popisují tutéž událost z různých úhlů pohledu, díky dvěma vypravěčům se tohle v audioknize nestane. Navíc oba hlasy skvěle sedí dvěma protagonistům, a tak příběh dostává dimenzi, která mu předtím trochu chyběla...

3. Docela jiná dynamika
S poslechem se také mění tempo, jakým se děj ubírá. Neříkám, že by vám snad stránky knížky neubíhaly pod rukama - naopak se čtou samy! Ale u audioknihy máte skoro pocit, jako byste všechno prožívali spolu s hlavními hrdiny i vy, a tak se do příběhu víc ponoříte a bude vám připadat, že má větší spád.

4. Realističtější scény
Nevím, jestli je to jenom můj problém, ale občas se mi v češtině špatně čtou dialogy. Těžko se mi věří, že se takhle lidé v daném věku opravdu vyjadřují. Ovšem ve chvíli, kdy mi rozhovor někdo čte do ucha, mnohem lépe si danou scénu dokážu představit. Takže mi ve výsledku připadá mnohem realističtější než na papíře.

5. Je to ňuňu!
Je potřeba k tomu něco dodávat? Muffin a čaj je zkrátka a dobře roztomilost. Takže s poslechem neváhejte!

Název v originále: Muffin a čaj
Autor: Theo Addair
Vydavatel: Témbr
Žánr: YA, contemporary
Série: Muffin a čaj #1
Délka: 7 hodin 35 minut
Posloucháno: v březnu 2020, v češtině
Hodnocení: 4,5/5*

Děkuji nakladatelství Témbr za poskytnutí audioknihy k recenzi. Poslouchala jsem ji v aplikaci Audiolibrix.

Kterou YA knihu byste chtěli poslouchat v audioverzi vy?
Marky

Komentáře

  1. Já mám tuhle knížku někde na svém seznamu, ale teď bude mít asi přednost hlavně školní literatura. :D
    Nicméně z audioknižních zpracování mám vždycky radost. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, tahle ti asi neuteče :) Chápu, že školní četba je školní četba...

      Vymazat
  2. Právě ji poslouchám a je to skvělé! Knihu jsem ještě nečetla i přesto, že ji mám doma fakt dlouho. A zatím nejsem ještě ani v polovině ale fakt mě to moc baví. A přesně jak píšeš, je to jiné, odpočinkové a milé :-) těším se jak se to dál bude vyvíjet :-) A bezva fotka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti příběh líbí v audioverzi i napoprvé! Děkuji :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.