Cesta dovnitř sebe sama | DobroDruhům


Pokud máte aspoň trochu rádi cestování, určitě bys\te neměli minout nejnovější knihu Terezy Ramby (Voříškové). Ať už se s ní totiž přenesete na jakékoli místo, čeká vás spousta osobitých postřehů... DobroDruhům je zkrátka titul, který stojí za pozornost. Nahlédněte dovnitř knihy v celém článku!


Tahle knížka se mi do rukou dostala úplně náhodou, protože mě zaujalo grafické zpracování obálky a téma cestování. DobroDruhům ovšem obsahuje výrazně víc než "jen" zážitky z cest - je to upřímná zpověď o všem, v co Tereza věří, a co se na cestách naučila. Ať už navštívila Berlín, severní pól, Kostariku nebo Laos.


Věřím, že v této knize si každý najde kapitolu, která ho nějak ovlivní do života a předá nejednu důležitou myšlenku. Mezi jednotlivými destinacemi totiž najdete části s názvem "láska", které jsou aplikovatelné na jakoukoli zemi na naší planetě, protože se v nich Tereza Ramba obrací dovnitř, do sebe.


Ale i samotné příběhy z cestování stojí za pozornost! Bavilo mě, že se Tereza Ramba nebojí míchat informace, vlastní dojmy a zážitky, ale všechno dohromady to skvěle funguje a na čtenáře úplně dýchá atmosféra jednotlivých popisovaných dní a cest. Kromě toho se styl psaní trošku mění v závislosti na konkrétní destinaci, což dodává knize na autentičnosti.


A samozřejmě musím vyzdvihnout i grafické zpracování, které si můžete prohlédnout na jednotlivých fotkách. Jsem si jistá, že jakmile knihu jednou prolistujete, už ji nebudete chtít dát z ruky. DobroDruhům bych doporučila asi úplně všem protože vás (hlavně v téhle nejisté době) zahřeje u srdce.


Název v originále: DobroDruhům
Autor: Tereza Ramba
Překladatel: -
Nakladatelství: Bizbooks
Žánr: nonfiction, cestopis
Série: -
Počet stran: 320
Čteno: v létě 2020, v češtině
Hodnocení: 4/5

Za poskytnutí obou knížek děkuji Albatrosmedia, vy si je můžete pořídit zde.

Na které místo na světě byste se chtěli podívat?
Marky

Komentáře