Zaručuji vám, že tohle budete milovat. | Obsidio



pro informaci: Autorem těchto poznámek je jistá námi všemi vřele milovaná vraždící umělá inteligence.

Název v originále: Obsidio
Autor: Amie Kaufman, Jay Kristoff
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: YA, sci-fi
Série: Akta Illuminae #3
Počet stran: 624
Čteno: 3. - 16. května 2019, v češtině

Po vesmírné invazi na Kerenzu IV nezažívají její obyvatelé zrovna pohodu. Asha Grantová, sestřenice hackerky Kady, se snaží přežít a v rámci odboje proti ovládajícímu BeiTechu to umožnit i ostatním. Rhys Lindstrom, technický specialista BeiTech Industries, trochu proti své vůli zjišťuje, že možná stojí na špatné straně... Dokáží naši přátelé přežít a obvinit BT ze zločinů, které spáchal?


Joran Keralis: Jestli to chceš vzdát, udělej si to ve svým volným čase. Já jsem ještě boj nevzdal.

V mé knihovničce se jen těžko najde série, kterou bych milovala víc než právě Akta Illuminae. Proto byla moje očekávání od závěrečného dílu doslova astronomická. Hned, jak jsem knihu otevřela, mi ale došlo, že se nemám čeho bát. Obsidio mě bavilo od první do poslední stránky. Všechno, co jsem si zamilovala na Illuminae a Gemině (proklikem se dostanete na recenze), tu najdete taky, a ještě třikrát lepší.

Stejně jako v předchozích dílech se seznámíte (nebo znovu shledáte) se skvělými postavami: autoři se vrací k hlavním hrdinům z dřívějška, zároveň se ale seznamujeme s novým párem, který se pokouší zachránit vesmír. Všem jsem fandila od začátku až do konce a možná právě proto jsem nadmíru spokojená se závěrem, který tolik lidí odsuzuje. Jen nevím, jestli se dokážu smířit s tím, že tahle série už nebude pokračovat.

"My pravidla nevymýšlíme. My je dodržujeme. To tě v přijímači měli naučit." "Jsem u vědecké divize. Tam nás učí, abysme se na okolní svět dívali analyitcky. Hledali efektivnější přístupy. Znáš to, abysme mysleli a tak." "A naučili tě tam držet hubu? Už ti to říkám potřetí:"

Čtení Obsidia jsem si musela dávkovat, abych ho nepřečetla celé na jeden zátah. Chtěla jsem si ho pamatovat a vychutnat, a to se mi povedlo. Samozřejmě se ale můžete těšit na pořádnou dávku akce zabalenou v multimediálním formátu. Najdete tu počítačové kódy, chaty, kresby i další grafiku. Ale i přepisy analytiků jsou tentokrát na jedničku, protože konečně zjistíte, kdo za nimi stojí.

Nerada bych ovšem na závěrečný díl téhle dokonalé série prozradila příliš, takže si ho zkrátka musíte přečíst sami. Pokud ho ještě nemáte za sebou, jako byste nežili. Zaručuji vám totiž, že Akta Illuminae budete milovat.


Žij tak, aby stálo za to pro to umírat. - Kady Grantová
Celkové hodnocení: 5/5

Za recenzní výtisk děkuji společnosti Albatrosmedia, vy si knihu můžete pořídit zde.

Co vy a tato série?
Kolik dílů už máte za sebou?
Marky

Komentáře

  1. Recenzi jsem jenom prolítla, ale stejně! Sakra potřebuji si to přečíst !!

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
  2. Jezisi, jak ja se na to tesim. nebyt toho, ze jsem si ji spatne objednala, uz bych ji mela prectenou. A ted me jeste ty navnadis :-P Ja chci taky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto soucítím, já ji zas musela dávkovat, abych ji nezhltla na jeden zátah - tenhle postup mimochodem dost doporučuju ;)

      Vymazat
  3. O této knize neustále někdo básní. Očividně bych si ji měla pořídit!

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  4. Túto knihu zbožňujem. Teda, celú sériu milujem. Viem že predtým než vyšla som si dala menší re-reading a v priebehu troch alebo štyroch dní som zhltla všetky tri knihy. A už som mega zvedavá na novú knihu od tohto dua.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Bohužel jsem teď rereading nestihla, ale mám ho určitě v plánu :) Taky se těším na Aurora Rising!

      Vymazat
  5. Mě na téhle sérii fascinuje a láká, že jsou to všechno takové bichle. Ale zároveň je to trochu překážka, takže zatím to odsouvám do neurčita. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale čtou se stejně rychle jako normální knihy a místy i rychleji - díky grafickému formátu :)

      Vymazat
  6. Ja sa na to teším ako malé decko. Fakt už potrebujem ten tretí diel! Moje očakávania sú tiež astronomické!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.