Projekt #docitamserie + názor na Vládkyni kouře


Původně jsem si jen chtěla přečíst Vládkyni kouře, druhý díl mé oblíbené Princezny popela od Laury Sebastien. Tahle kniha mě vážně nadchla, ale pokračování jsem se bála kvůli svým vysokým očekáváním. Ale najednou jsem měla dočteno a byla jsem spokojená. A tak jsem se rozhodla dočítat série ve velkém...

Strhující pokračování 
Princezna popela patří mezi mé nejoblíbenější knížky vůbec (tady najdete 5 důvodů proč), ovšem Vládkyně kouře dělá čest pokračování strhujícího příběhu. Hlavní hrdinka Theodosie se dokázala vymanit z pozice terče posměchu císařského dvora. Teď se snaží najít spojence, aby mohla vrátit úder všem, kdo ji nutili trpět.

"Ale ty jsi královna plamenů a vzteku, Theodosie. Zařídíš, že se jejich svět ocitne v jednom ohni."


Bojovnější, tajemnější a překvapivější
Už jste určitě uhodli, že druhý díl je mnohem bojovnější než ten první. Pokud předtím Theo prokazovala odvahu vysekáváním sama sebe z nesnází, teď je z ní teprve silná osobnost. Najednou se nachází v obklopení lidí, kteří jí zdánlivě chtějí pomoct, ale veškerá vstřícnost má samozřejmě svou cenu. Opět se proto můžete těšit na dvorské intriky (a na ty já nedám dopustit!), tajemné plány a překvapivé zvraty.



"O mém otci se dá říct spousta ošklivých věcí - většinu z nich jsem pronesl já. Představa, že s ním něco sdílím, bohatě postačí, abych zatoužil servat si kůži z kostí. Ale nedá se popřít, že on svoje bitvy vyhrává. Je to monstrum. Možná ale, že jediný způsob, jak ho porazit, spočívá v umění mu porozumět."


Projekt #docitameserie 
Vládkyně kouře má něco přes 400 stran, ale rozhodně stojí za přečtení! Bavila mě, příběh se hodně posunul a stejně tak dospěly i některé postavy, které mi předtím byly nesympatické. A tak se moc těším na závěr téhle trilogie, který si doufám přečtu dřív než několik měsíců po jeho vydání. Ráda bych tohle změnila obecně - nechci s pokračováním sérií tak dlouho otálet.

Proto jsem se rozhodla do světa vypustit hashtag #docitamserie. Pojďte do toho se mnou! Označujte mě na instagramu, nebo mi do komentářů pošlete odkaz na váš blogový článek se seznamem sérií, které chcete dokončit! Fantazii se meze nekladou, tak nenechme osamělé knihy ležet na poličce!



Název v originále: Lady Smoke
Autor: Laura Sebastian
Překladatel: Jana Vlčková
Nakladatelství: Cpress
Žánr: YA, fantasy
Série: Princezna popela #2
Počet stran: 408
Čteno: v březnu 2020, v češtině
Hodnocení: 4/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia, vy knihu můžete pořídit zde.

Kterou sérii chcete dočíst vy?
Marky

Komentáře

  1. Super nápad, rada sa zapojím len musím pozrieť čo mám doma 😂📚 Každopádne nápad chválim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Držím palce, určitě se něco najde :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.